søndag 1. august 2010

Flotte mål og keepertabber

Rosenborg gjør som de alltid gjør. Uansett om de ligger under eller de ikke scorer i kampens første minutter, når kampen blåses av, har de som regel scoret nok mål til å vinne kampen. Slik også i kampen mot Haugesund. Rogalendingene, som i forrige runde banket inn fire mål mot Viking, fortsatte å score mange mål også mot RBK. De ledet også kampen, to ganger faktisk. Men tre mål mot RBK på Lerkendal var ikke nok. Rosenborg både utlignet og scoret det nødvendige seiersmålet, som riktignok kom etter en kjempetabbe av Haugesunds keeper. Steffen Iversen laget hat trick med fine mål, og er gull verd for RBK.

Vant gjorde også Strømsgodset på hjemmebane mot Aalesund. Frispark-frekkisen til Storflor var herlig. En skikkelig lærepenge for Aalesunds keeper og alle keepere som er mer opptatt av å lage mur enn å vokte målet. Godsets seirer satt langt inne, men var fortjent nok. Fotball handler om å score mål, og når Aalesund ikke klarer å score på store målsjanser, gikk det som det gikk. Godset imponerer med sine unge og urutinerte spillere, som får sine sjanser etter hvert som flere av lagets sikre førstevalgspillere er satt utenfor på grunn av skader. Etter min mening er Ronny Deila Tippeligaens mest interessante trener. Hans vilje til å satse på unge spillere som får sjansen til å utvikle seg ved å bli vist tillit av treneren, er både imponerende og eksemplarisk. Mindre eksemplarisk er Aalesund-trener Rekdal, som sin vane tro er pottesur etter å ha tapt og klager på dommeren.

Tromsø er tilbake på vinnersporet. Stabæk måtte reise hjem med 0-3 i sekken, og Bærumslaget framstår mer og mer som et bunnlag. Hønefoss derimot, er i ferd med å riste av seg bunnlagpreget. Etter å ha startet sesongen med en lang rad med tap, har laget fra Ringerike vunnet fem kamper og spilte fire uavgjort. Seieren over Odd var sterkt gjort, og Hønefoss har nå sagt farvel til Kongsvinger i kampen om kvalikplassen. Fortsetter Hønefoss på denne måten, skal Molde og Brann ikke være for sikre på at de unngår å måtte spille kvalik for en plass i Tippeligaen. Viking har høye ambisjoner, og forventningene til hjemvendte Erik Nevland var skyhøye. Men uavgjort hjemme mot Tippeligaens desiderte bunnlag Sandefjord, er ikke godt nok. I forrige runde ble laget knust av Haugesund. Til tross for store ressurser, som mange andre lag kan misunne dem, imponerer ikke Stavangerlaget.
Oppdatering: Brann og Molde spilte uavgjort, og vi kan slå fast at de er like dårlige.

Ingen kommentarer: