lørdag 17. mars 2007

Liv og lære i Dagbladet

Tegneren Finn Graff i Dagbladet har fått St. Olavs orden. Selv hører jeg ikke til hans beundrere. Dertil synes jeg hans tegninger alt for ofte er direkte vulgære. Men utmerkelsen er ham vel unt.

At han som tegner i Dagbladet tar imot hederen fra kongen, er imidlertid interessant. Husker jeg ikke feil, har han i sine tegninger drevet kraftig harselas med andre som har mottatt ordenen. I så måte har han vært i samsvar med den offisielle ideologien i den avisen han har sitt levebrød. Dagbladet har ikke vært nådig i sin kritikk av ordensvesenet og av dem som er villig til å motta den slags. ”Kongefjesk” er karakteristikken.

Men da Graff mottok St. Olav i går, var hele Dagbladet med sjefsredaktøren i spissen til stede, og alt var bare herlighet og glede. ”Han har fortjent utmerkelsen”, heter det fra kollegaene. Muligens skal dette tolkes slik at det bare er folk i Dagbladet som fortjener en slik utmerkelse og kan ta imot den?

Også Trond Giske var til stede – naturligvis. Han benytter jo enhver anledning til å sole seg i glansen – fra St. Olav inkludert. Statsråden tilhører et parti som visstnok har som prinsipp at man ikke skal motta ordener.
Noen som har hørt om ”liv og lære”?

Ingen kommentarer: