tirsdag 14. desember 2010

Neppe alene

Mistanken om at Al-Qaida står bak terrorangrepet i Stockholm blir stadig sterkere. Som opplyst i VG skriver svenske aviser at selvmordsbomberen skal ha vært på treningsleir i regi av en av de ekstreme underavdelingene til Al-Qaida. Ifølge Svenska Dagbladet blir dette opplyst på to islamitiske websider. Sprengladningene som han bar var betydelig kraftigere enn hva som tidligere har vært kjent.

Ikke desto mindre skal politiets hovedteori fortsatt være at mannen opererte på egen hånd da han dro inn til Stockholm sentrum med bomber både rundt magen, i ryggsekken og i hendene sist lørdag. Men er det virkelig mulig at en mann skulle kunne gjennomføre et terrorangrep av denne typen helt alene? Det lyder etter min mening ikke særlig sannsynlig.

2 kommentarer:

Kari sa...

De utenlanske mediene har fra første stund ment at dette ikke var en alenegang, men at det er en av terrororganisasjonene som sto bak. Noen mener at dette var den eneste grunnen til at han vendte tilbake til Sverige og at det hele ble finansiert av denne organisasjonen. Hvorfor det svenske politiet mener noe annet, kan bare begrunnes med at de vil berolige den svenske befolkningen.

Oddbjørn sa...

Til Kari: Slik jeg har forstått det svenske politiet heller de vel til den oppfatningen at det står en internasjonal terrororganisasjon bak, men at mannen opererte alene da han gjennomførte selve aksjonen i Stockholm.