torsdag 16. desember 2010

Mercedes er bra

Ros til Mercedes Benz-produsenten Daimler AG. Konsernet har svart positivthenvendelsen fra en gruppe norske stortingsrepresentanter om å vurdere sine forretningsforbindelser med faren til Farouk Abdulhak, som er mistenkt for drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen i London i mars 2008. Britisk politi tror at faren, Shaher Abdulhak, holder sønnen skjult. Shaher Abdulhak har enerett på importen av Mercedes i hjemlandet Jemen. Daimler AG signaliserer at de nå vil avslutte dette samarbeidet med den begrunnelse at de føler seg strengt forpliktet av etiske retningslinjer, og at de forventer det samme av sine forretningspartnere.  

Mercedes er bra, heter det. Utsagnet har fått ny betydning. Nå er det bare å håpe at andre store konsern som har fått brevet fra stortingsrepresentantene, følger opp og bryter samarbeidet med Shaher Abdulhak. Dette er antagelig det eneste språket multimilliarden i Jemen forstår.

2 kommentarer:

william sa...

Det er nok dessverre ikke alle selskapene som setter moral foran fortjeneste. Uttalelsen fra kommunikasjonsdirektøren i Coca-Cola Norge sier alt.

Oddbjørn sa...

Enig i at Coca-Colas svar var skuffende. De bør lære av Mercedes.