fredag 18. juli 2008

Senterpartiet i fritt fall

I dag offentliggjøres enda en politisk meningsmåling som viser at Senterpartiet ligger under sperregrensen. Målingen som er gjort for Vårt Land, viser en oppslutning for Sp på bare 3,9%, noe som ved et valg nærmest ville ha radert bort Sp fra Stortinget. Under halvparten av de som stemte på Sp ved valget i 2005, holder nå fast ved partiet, og over fjerdedelen av de velgerne partiet nå har, er usikre på om de skal stemme på partiet. I begynnelsen av juli viste en måling gjort for VG en Sp-oppslutning på 3,4%.

Muligens tyder dette på at velgerne mener at Sp ikke lenger er nødvendig i norsk politikk. I hvert fall har partiet i sin rød-grønne posisjon gjort det beste de kan for å skyve fra seg sitt tradisjonelle velgergrunnlag. Jeg antar f eks at mange Sp-velgerne i Rogaland ikke er spesielt glad for Meltveit Kleppas agering i spørsmålet om den nye ekteskapsloven (se min blogg 26. februar 2008). For ikke å snakke om hennes vara på Stortinget, Trond Lode, som har framstått så fjernt fra Sp’s tradisjonelle verdigrunnlag som det omtrent går an.

Like etter at Vårt Lands meningsmåling ble tatt opp, har Sp gått ut og sagt at de vil fjerne kontantstøtten. Antagelig betyr det at de ber om enda mer juling.

Ingen kommentarer: