tirsdag 17. april 2007

Idrettsledere kompromitterer seg selv

Toppledelsen i Norges største organisasjon, Norges Idrettsforbund, har oppført seg på en måte som ikke inngir tillit, og får med rette massiv kritikk. Presidenten har jukset med e-post og blir tvunget til å gå av. Etter å ha innrømmet jukset offentlig, lanserer han seg selv til gjenvalg som president. Ikke spesielt imponerende. Han hadde dog vett nok til å trekke seg igjen som kandidat.

Generalsekretæren var ikke bedre. Han visste at han løy det norske folk rett opp i ansiktet da han stod i TV og sa at presidenten trakk seg av helsemessige grunner. Det var resten av idrettsstyret med på – valgkomiteens nye presidentkandidat inkludert. Hun unnskylder seg med at det var av menneskelige hensyn hun var med på å servere folket en løgn. Hensynet til norsk idrett er også blitt brukt som unnskyldning. Men de vet bedre. Så mye av intern maktkamp har kommet fram, at alle skjønner det er hensynet til dem selv som er den egentlige årsaken. Den foreslåtte presidentkandidaten burde vise seg voksen nok til å trekke sitt kandidatur.

Denne beklagelige oppførselen av idrettens toppledere skjer bare få år etter at den forrige presidenten og generalsekretæren blamerte seg ved å kjøre organisasjonen i grøfta økonomisk. At presidenten da var tidligere banksjef og generalsekretæren tidligere Sp-statssekretær var tydeligvis ingen hindring. En arrogant idrettspresident ble den gang satt på plass av idrettsstatsråd Valgerd Svarstad Haugland. Denne gangen må det bli opp til idrettstinget å sette tingene på plass og velge inn helt nye folk.

Ingen kommentarer: