lørdag 21. april 2007

Fortjent medierose

Talspersoner for dem som ofte noe misvisende blir kalt konservative kristne, får som regel hard medfart i media. Mange velger derfor å trekke seg unna. Det er ikke hyggelig å bli utsatt smalsporede og fordomsfulle programledere og journalister. Men noen våger å snakke mot det politisk korrekte, til tross for latterliggjøring og mørkemannsstempel. Informasjonssjefen i Norsk Luthersk Misjonssamband, Espen Ottosen, er en av dem som både tør og kan. Fredag ble han hedret med ”Medierosen”, en hederspris som deles ut av ”Familie & Medier”.

I løpet av de siste årene har Ottosen stått fram som en meget dyktig deltager i den offentlige debatt som en tydelig for representant for en kristen motkultur i det norske samfunnet. Han argumenterer på en innsiktsfull og saklig måte ut fra et klart definert ståsted, og ”har også vist evne til å sette søkelys på andre samfunnsområder enn de klassiske stridsspørsmålene”, som juryen uttrykker det i sin begrunnelse.


Man behøver ikke å være enig med ham i ett og alt for å mene at han har fått en høyst fortjent pris. Jeg slutter meg til gratulantene og oppmuntrer til fortsatt aktiv deltagelse i debatten. Vi trenger flere som våger å stå for noe, selv om det skulle vekke både latter og hån fra dem som mener å ha monopol på toleransen.

Ingen kommentarer: