torsdag 22. juli 2010

En regjering vi fortjener

Nedturen på de politiske meningsmålingene fortsetter for Ap og de rødgrønne. Når NORSTATs måling for NRK i juli viser at Høyre nå har større oppslutning enn Ap, burde det ringe en alvorlig varselsklokke for Ap og de to andre regjeringspartiene. Folks misnøye med regjeringen lar seg ikke bortforklare. Høyre får bekreftet at framgangen som startet allerede kort tid etter valget, ikke bare var et blaff, og de rødgrønne får til fulle så hatten passer for manglende glød og visjoner, sprik og dårlig styring. Folk er rett og slett lei Jens & co, og strømmer til Høyre i mengder. Regjeringen finner liten trøst i de to øvrige regjeringspartiene. Begge ligger under valgresultatet, og til sammen har de rødgrønne nesten ti prosent lavere oppslutning nå enn ved valget i fjor høst.

Det framstår som stadig mer underlig at de rødgrønne kunne vinne valget. Det synes å være enighet om at årsaken lå i mangelen på regjeringsalternativ. Derfor ga velgerne Jens & co fornyet tillit. Slik sett har man bare seg selv å takke for at vi nå sitter med en regjering som stadig flere er misfornøyd med. Vi har fått den regjeringen vi fortjener og må antagelig leve med den til de får en etterlengtet avløsning om tre år.

2 kommentarer:

Kjetil M. Bergem sa...

Tror du treffer bra med det du sier her. Bare fryktelig synd at regjeringen har tre år til på å gjøre skade. De har gjort mye allerede, og verre skal det nok bli før vi får et skifte.

Jorunn sa...

Folk foretrekker vel det virkelige Høyre fremfor skaphøyremannen Jens.Det heter:"Si meg hvem som er vennene dine,og jeg skal si deg hvem du er". Hvem er vennene til Jens?
Jeg er søkka lei den anemiske regjeringen,men frykter alternativet. Hvordan skal kommunene kunne løse oppgavene sine når så mye penger skal gå til skattelettelser? Også Høyreordførere tigger om mer penger til kommunene sine. Fremskrittsparties ordførere bruker først opp kommunenes arvesølv,og så går de på tiggerferd de også. De har ikke noe annet lurt sted å finne pengene enn i skattebetalernes lommer.Fellesoppgaver i kommunene som skoler,veier osv. egner seg ikke akkurat til kronerulling.