torsdag 6. mars 2008

Liten tillit til de rød-grønne

De rød-grønne slaktes av det norske folk, forteller VG. Bare 16 % av folket mener at den rød-grønne regjeringen gjør en god jobb, ifølge en InFact-måling. Hele 55,4 % mener innsatsen har vært svært dårlig eller ganske dårlig. Tallene er en dramatisk forverring fra en lignende undersøkelse som Norstat gjorde for NRK i august i fjor. Da svarte 57 prosent av velgerne regjeringen gjorde en «svært god jobb», eller «god jobb», mens bare 34 prosent mente den gjorde en «dårlig jobb» eller «svært dårlig jobb».

Videre viser målingen at bare en av fire nordmenn tror de rødgrønne beholder regjeringsmakten etter stortingsvalget neste år, mens 75 prosent av dem som har gjort seg opp en mening ikke har noen tro på at den rødgrønne regjeringen vil klare å beholde flertallet etter valget i 2009. I valget mellom fire ulike regjeringsalternativer, ligger regjeringer som blir ledet av Jens Stoltenberg på bunn. Selv toppene i Ap’s innerste krets har mistet troen på rødgrønt flertall, fortsatt ifølge VG.

Tankene går til de rød-grønnes valgkamp for to og et halvt år siden. Da var det ikke måte på løfter og påstander om rot i samarbeidsregjeringen. Nå har beboerne i eventyrslottet Soria Moria møtt virkeligheten. Hva angår ”rot”, er vel det bare fornavnet på hva vi nå opplever. Regjeringen framstår som et hus i splid med seg selv. SV dokumenterer at de er et parti som ikke egner seg for regjeringsansvar. Statsråder har vært nødt til å gå av på grunn av udugelighet. Og når det gjelder løftene, er det vel bare å nevne navnene Kristin Halvorsen og Magnhild Meltveit Kleppa for å illustrere hva de var verdt.

Ikke tror jeg det er noe folkekrav at ekteskapsbegrepet skal tømmes for innhold. Heller ikke tror jeg det er noe folkekrav at vi skal forandre samfunnets og skolens verdigrunnlag, for bare å nevne to eksempler. Ikke desto mindre er det nettopp det denne regjeringen er i ferd med å ville gjøre. Disse eksemplene er ikke alene årsaken til at regjeringen har liten tillit. Men de representerer eksempler på fatale rød-grønne feilgrep som utvilsomt bidrar til nedgangen.

Ingen kommentarer: