mandag 2. mai 2011

Ingen glede

Jeg føler ingen spesiell glede ved nyheten om at et menneske er drept. Men det er heller ingen grunn til å felle noen tårer når Osama bin Laden nå har møtt sin skjebne i form av drepende kuler fra amerikanske spesialstyrker som gikk til aksjon i Pakistan. Det hadde naturligvis vært bedre om man kunne tatt ham levende og stilt ham for en domstol, men etter det jeg forstår ble han skutt i kamp. At de endelig har tatt ham etter å ha jaktet på ham i mange år, oppleves naturligvis som en stor seier for amerikanerne. Selv om jeg kan forstå at amerikanerne er glade for at de endelig har lykkes i å ta ham, har jeg liten sans for den type overskrifter som en nå kan se i amerikanske aviser.  

Om bin Laden nå skulle få martyrstatus blant ekstremistiske muslimer, sier det det meste om disse. Men det forteller også at ikke alle problemer er løst fordi om man har lykkes å ta livet av denne terroristideologen. Interpol advarer nå mot økende terrorfare.

7 kommentarer:

Kerot sa...

Jeg er enig i at det ikke finnes noe grunn til å feire dette drapet. At det kom til å skje var ingen bombe, men jeg har altid ment at vi er bedre enn disse terroristene. Vi er bedre mennesker, vi har bedre menneskesyn, og vi har en moral som setter menneskeverdet i førersetet. Så å feire en annen mans død, frarøver oss dette menneskeverdet, uavhengig av mannens gjerninger. Så jeg avstår å feire dette, fordi jeg er bedre enn alt det han representerte og gjorde. Og selv om dette kanskje blir en tanke naivt, så kjenner jeg at det er riktig.

Anonym sa...

Jeg legger spesielt merke til at Hamas er de eneste som beklager drapet på UBL. Jens, Jonas og Erik`s bestevenner.

Anonym sa...

Enig! Du snakker om venner dette pakket som regjerer (=ödelegger) dette landet har!! Noe saant kunne neppe faa sitte med makten i ethvert annet vestlig demokrati!
Skammer meg paa vegne av nordmenn!
Men dere har sjansen til aa legge om kursen til hösten: la oss da faa se trend bort fra folk som sympatiserer med terrorister, og som gir bort landet vaart til muslimer!!

Anonym sa...

P.S. De er til og med troende til aa beklage OBLs död!Norske kommunister (=röd-grönne) er raddiser nok til det.

sia sa...

hvis binladen fikk sjansen til å snakke i retten så trolig nok ville han hat mye å si om de amerikanske som hadde en hånd i de terror angrepene...!!

Anonym sa...

Jeg kan ikke være mer enig av det du sa..helt korrekt, Sia!

Anonym sa...

Heller ikke jeg synes det er noen grunn til å feire denne henrettelsen,selv om jeg heller ikke gidder beklage den,- men det var helt sikkert bedre for avdøde at han ble drept enn å bli tatt levende. Så prøver de ynkeliggjøre ham fordi han brukte en av sine koner som skjold i et forsøk på å slippe unna..vel..det var amerikanerne som drepte kvinnen i samme slengen da. Så hun betydde ikke noe mer for dem enn for bin Laden.