tirsdag 19. april 2011

Den mest fortjente

Grete Waitz var en av de største, kanskje den aller største, av våre mange store norske idrettsutøvere. Ikke bare på grunn av sine fremragende prestasjoner på idrettsbanen, men også fordi hun gjorde en helt enestående og banebrytende innsats for utviklingen av kvinneidretten. En av idrettshistoriens viktigste kvinnelige utøvere, sier hennes tidligere trener Johan Kaggestad. I dag måtte hun gi tapt etter å ha kjempet en lang kamp mot kreften. En hel idrettsverden sørger. Det sier mye om hennes internasjonale posisjon at New York Times har et stort oppslag om hennes bortgang.

Vi har etter hvert fått statuer av mange store idrettsutøvere her i landet. Den mest fortjente er av Grete Waitz utenfor Bislett.

1 kommentar:

Christen sa...

Jeg ser i dag at Grete skal begraves på statens bekostning.
Meget vel fortjent!
Regjeringen har vært og skal være meget tilbakeholdne med å hedre enkeltpersoner fremfor andre slitere på den måten. Men bare ytterst få nordmenn etter krigen har maktet å sette Norges navn på verdenskartet som Grete Waitz har gjort. Hun har brøytet veg for kvinner rundt om i verden, kjempet og vunnet mange kamper, vunnet ennå flere hjerter, men måtte gi tapt i sin siste store kamp. Vi gir henne honnør for aldri å ha gitt opp!