søndag 2. august 2009

Ny spenning

Odd skapte ny spenning i Tippeligaen ved å ta poeng fra Rosenborg i Skien. Lagene spilte uavgjort i en underholdende og god kamp. Det kunne se ut som Odd hadde taket på det i første omgang, men RBK kommer som regel igjen når de ligger under. Slik også denne gangen med utligning i andre omgang og storspill av Jarstein. I og med at RBK ”tapte” to poeng i denne runden, krøp Molde innpå RBK med to poeng på tabellen etter stortseieren mot Start i går.

Strømsgodset viste årsbeste og spilte nærmest skjorta av Vålerenga i Drammen. Godset både kunne og burde ha vunnet mer enn 3-0. Kanskje betyr dette at Godset er i ferd med å finne den høstformen som skal berge plassen i Tippeligaen. Etter en dårlig sesongstart kunne det se ut som Vif skulle bli deltager i medaljestriden. Nå gikk laget på sitt femte strake nederlag og spiller som et bunnlag. Bunnen er da heller ikke langt unna.

Lillestrøm våknet først etter pausen og utlignet Tromsøs 2-0-ledelse på to minutter. Til tross for at Tromsø spilte mye av annen omgang med bare ti mann, klarte ikke LSK å score et vinnermål. Med bare uavgjort byttet LSK plass med Godset på tabellen og ligger nå på kvalikplassen på tabellen.

Bodø-Glimt halte inn en viktig seier hjemme mot Sandefjord, men ligger fortsatt på nedrykksplass. Sandefjord viste klare svakhetstegn og det er neppe noe dårlig tips at laget vil havne i bunnstriden. Fredrikstad hadde allerede vært der hvis ikke de ikke hadde tatt en noe overraskende, men meget kjærkommen seier mot Viking, som skuffet stort i bortekampen i plankebyen. Og Rösler raser. Stabæk bekrefter at laget har funnet tilbake til fjorårsformen og tok en komfortabel 3-0-seier mot Aalesund. Endelig viste Espen Hoff seg fram i Stabækdrakta på en måte Stabækfansen har vært ventet på. FC København skal ikke føle seg for sikre på at videre avansement i Europa er sikret med 3-1-seieren hjemme.
Oppdatering: Daniel Nannskog sier til Dagbladet at han ikke lenger vil bli toppscorer. Årsaken mener han er at motstanderne nekter ham bakrom og Stabæks nye måte å spille på. Men da må vel Nannskog også forandre sin spillestil? Han er en intelligens nok spiller til å kunne klare det og dermed kanskje også begynne å score mål igjen.